Disainerid on rääkinud: just need on 2024. aasta kuumimad trendid kotimoes 

Kotivabrikust leiab mitmekümne Eesti, Skandinaavia ja Baltikumi disaineri toodangut, kelle käest uurisime, mis on moes aastal 2024. Kevade alguse puhul teemegi ülevaate, millised tuuled puhuvad disainerite hinnangul kotimoe maailmas. 

Nii nagu viimastel aastatel, on ka 2024. aastal trendikate kottide märksõnadeks kauakestev kvaliteet, jätkusuutlikkus, lahedad detailid, naturaalsed materjalid ja käsitöö. Ka keskkonnateadlikud tehnoloogiad muutuvad kottide valmistamise puhul järjest olulisemaks.

Aga heidame siis pilgu, millised on hetkel trendikad kotid.

Keskkonnasõbralik valmistamine ja pikk iga

Liigselt tootvas moetööstuses on jätkusuutlikkus vägagi moes, sest tarbijad on üha keskkonnateadlikumad ning ka disainerid eelistavad kasutada keskkonnasõbralikke tehnoloogiaid ja materjale. Tugevaid nahast kotte nähakse justkui investeeringuna, mis pika kandmisea jooksul end ära tasub.

Käsitöö ja põnevad disainielemendid

Käsitööna valminud kotid näitavad kandja isikupära ja seda, et ta oskab hinnata kellegi poolt loodud head disaini ning sinna pandud ajamahtu ja vaeva. Trendikad „old money“ ja „quiet luxury“ stiil väljenduvad just sellistes kottides, mis ei kriiska edevate kulinate ja suurte logodega, vaid tagasihoidliku kvaliteedi ja lihtsa joonega.

Minimalistlik esteetika

Minimalism jääb kotimoes ajatuks trendiks. Puhtad jooned, lihtsad vormid ja tagasihoidlikud detailid iseloomustavad on 2024. aastal olulisteks märksõnadeks. Need on funktsionaalsed kotid, mis sobivad pea iga stiiliga ning nii vaba aja kui ka ametlikumate sündmuste puhul. Moes on nii pika rihmaga crossbody’d, lühikese sangaga pidulikumad kotid ning minimalistliku joonega kvaliteetsest materjalist seljakotid.

Erinevad tekstuurid, kontrastsed materjalid ja isikupärastamine

Mitmed meie disainerid katsetavad tekstuuride ja materjalidega, et lisada kottidele isikupära. Paljud kotid on võimalik muuta ka oma initsiaalide või muu tähendusliku sümboolikaga personaalsemaks. See muudab koti iga kandja jaoks eriliseks ja veel armsamaks.